Инж. физик Евгени Делев е директор на Българския генетичен проект

...
Инж. физик Евгени Делев е директор на Българския генетичен проект
Коментари Харесай

Проучване: Над 75% от гените ни са балкански

Инж. физик Евгени Делев е шеф на Българския генетичен план към американската лаборатория Family Tree DNA. В книгата си " Въведение в генетичната генеалогия ", която ще бъде показана на 31 май в НДК, той прави разумно продължение на първата си книга - композиция от класическа генеалогия, генетична генеалогия и популационна генетика на българите, както и на балканското население.

Въпросът по какъв начин се е основала първата цивилизация на остарелия континент занимава учените още от Средновековието. Западноевропейските философи и историци на 17-ти и 18-ти век одобряват, че римската просвета е рожба на елинската, а тя пък идела от Близкия Изток и Египет. И това се повтаря като мантра към този момент близо 200 години. И се трансформира в доктрина, която се следва и до през днешния ден.

Съвременното общество обаче има потребност от по-мащабен и акуратен отговор за своите корени и генезис. Мощните принадлежности на днешната просвета разрешиха на откривателите в доста области – най-много на археолозите, да премислят голямото количество артефакти от Балканския полуостров, Мала Азия и Близкия Изток, с цел да стигнат до убеждението, че европейската просвета слага началото си още през неолита. Използването на керамика да вземем за пример датира 4500 години наличие на палеобалканска просвета в Европа, преди появяването на елини на Балканите, където към този момент са съществували първото обработено злато в света, първата книжовност, както и развито скотовъдство и земеделие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР