Инициятивният комитет за провеждане на референдум за запазване на 3-ти

...
Инициятивният комитет за провеждане на референдум за запазване на 3-ти
Коментари Харесай

ИК за 3-ти март за Закона за референдумите: Днешната партокрация се опитва да подкопае демокрацията

Инициятивният комитет за осъществяване на референдум за опазване на 3-ти март като Национален празник излезе с позиция по отношение на вчерашното гласоподаване в Народно събрание, което отхвърли предлагането на Има Такъв Народ за улекотяване на изискванията за осъществяване на референдум:

Мнозинството в Народното събрание отхвърли на първо четене препоръчаните промени в Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление, които имаха за цел да улеснят и подтикват директното присъединяване на българските жители в ръководството.

Този акт дава ясна визия за същинското отношение на тези парламентарни групи и народни представители към директната народна власт и към демокрацията изобщо. Няма подозрение, че ръководещата „ сглобка “ се бои от националната воля и прави всичко допустимо да попречва нейното действително въздействие в ръководството на страната. Вероятно неслучайно ръководителят на правната комисия на Народното събрание съобщи, че референдумите разрушават партийно-политическата система на страната.

Според този мироглед интензивността на жителите е позволена единствено, когато гласоподават за „ вярната “ политическа партия. Но, както демонстрираха и преди малко извършените локални избори, българският народ отхвърля не политиците и партиите изобщо, а тези от тях, които злоупотребяват с властта за собствен алчен интерес. Дебатите и гласуването на законопроекта сподели фалша и лицемерието на тези „ борци за смяна “, които се „ въздържаха “ при гласуването.

Този следващ неприличен епизод от действието на българския парламентаризъм удостоверява, че днешната партокрация се пробва да подкопае демокрацията.

Успешното протичане на подписката за осъществяване на народен референдум за опазване на Трети март като народен празник на Република България има за цел освен да набере нужния брой подписи, само че и да подкрепи образуването на такава проведена мощ, която да се опълчи дейно на ширещата се корист с власт. Именно това е волята на десетките хиляди жители, които взимат интензивно присъединяване в провеждането на подписката.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР