Инициатор на протеста е местното сдружение „Бъдеще за община Банско“,

...
Инициатор на протеста е местното сдружение „Бъдеще за община Банско“,
Коментари Харесай

Банскалии излизат на пореден протест за нови лифт и писти

Инициатор на митинга е локалното съдружие „ Бъдеще за община Банско “, което има свои представители и в общинския съвет на планинския курортен град, съобщи БНР.

Недоволството е най-много против неспиращите опити на няколко природозащитни организации да блокират приемането на Новия проект за ръководство на Национален парк „ Пирин “, който регламентира реализацията на капиталови планове при съблюдаване на европейското и национално екологично законодателство, означават уредниците.

Местните поданици и туристическият бизнес акцентират и все по-болезненото разминаване сред международната популярност на зимния курорт, желан от от ден на ден туристи, и блокираните благоприятни условия за развиване на ски зоната.

Кметът: В Банско да има европейски цени >>


Сериозен проблем е и превишаването на потенциала на пистите, поемащи доста повече скиори, както и възходящата процедура да се карат шейни на нерегламентирани места, признава Георги Главчев, шеф на ски-училището към сдружението концесионер "Юлен ".

Протестът е плануван за 16.30 часа на входа на курорта, като за малко ще бъде затруднено прекосяването по основния път Симитли - Гоце Делчев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР