Инициативният комитет за качествена и иновативна образователна система изпрати опровержение

...
Инициативният комитет за качествена и иновативна образователна система изпрати опровержение
Коментари Харесай

Няма дела заради кадрите с насилие над деца в Бургас: организация опровергава зам.-министър

Инициативният комитет за качествена и новаторска просветителна система изпрати опровергаване във връзка изявление на зам.-министъра на образованието Деница Сачева. В тв изявление от 14 февруари във връзка поисканото видеонаблюдение след излъчването на фрагменти с принуждение над деца, снимани в бургаската детска градина " Брезичка ", зам.-министърът декларира:

" Вижте, казусът в Бургас да вземем за пример, какъв проблем тъкмо реши? Той не реши никакъв проблем. Напротив сега текат доста разнообразни паралелни процеси. Съответно: съдят се хората, които са изнесли фрагментите. Родителите пък, чиито деца са снимани и излъчени по малкия екран, без тяхното познание и единодушие, съдят другите родители. Отвори се една кутия на Пандора, от която аз не виждам да се реши казусът. Напротив сътвориха се доста други проблеми. ".

" Ние, от Инициативен комитет за качествена и новаторска просветителна система, извършихме инспекция на тези изказвания и установихме, че те са изцяло погрешни. Всички родители от група " Мики Маус " освен отхвърлят да има такива заведени каузи, само че и показват недоумението си от категоричността, с която това се твърди ", пишат от комитета в имейл, изпратен до OFFNews.

" Това изказване вменява, че разкриването на принуждение над деца носи проблеми, както и правосъдни каузи за родителите, чиито деца са насилвани, т.е. нямаше да имат никакви проблеми, в случай че в никакъв случай не беше разкрито насилието над децата им. Подобни изказвания подклаждат в допълнение напрежение в обществото, а съгласно нас Министерството на образованието и науката би следвало освен да поеме отговорността за случилото се, само че и да извършва функционалността на регулатор в областта на образованието ", допълват създателите на писмото - ръководителя на Инициативния комитет Васил Николов и Ема Черногорска, която дава отговор за връзките с медиите.

От организацията пишат още одобряват изявлението на зам.-министъра " за извънредно непрофесионално и за опит за груба операция на обществото ".

" Коректно е изнесената в общественото пространство информация да бъде тествана, а не преднамерено представяна за основаване или изкуствено усилване на спорове. Не прави чест на госпожа Сачева да изрича лъжи в ефир, заради което настояваме за обществено опрощение от нейна страна както на родителите от ДГ " Брезичка ", по този начин и на всички жители, които са били подведени от изявлението ѝ. "

Провокирани от изявлението, от комитета провеждат митинг в София под надпис " Не на насилието над деца в детски градини и учебни заведения " на 4 март в парка " Герена " от 11:30 ч.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР