Инициативен комитет в помощ на бежанци от Украйна учредиха българи

...
Инициативен комитет в помощ на бежанци от Украйна учредиха българи
Коментари Харесай

В Кюстендил направиха инициативен комитет в помощ на бежанци от Украйна

Инициативен комитет в помощ на бежанци от Украйна учредиха българи и роми от Кюстендил.

" Обръщаме се към всички поданици на града да оказват помощ, с каквото могат. Пунктът, в който всекидневно ще се събират дарения - храни и санитарни материали, се обитава на ул. " Даскал Димитрий " 31 в Кюстендил ", сподели един от уредниците - ромският държавник Стефан Лазаров, някогашен кмет на ромския квартал в града.

Даренията в пункта започнаха още от през днешния ден. Досега имаме над 10 общи акции, в които участваха и роми, и българи. Доказвали сме до момента, че можем да сме обединени, когато има потребност от нас, допълниха от комитета.

" Читалището в ромския квартал в Кюстендил, което беше ремонтирано преди месец може да поеме най-малко 50 души. Има хора от ромския квартал, които дават жилища, които сега не употребяват.

Ще ми трябват два часа, с цел да мога да провеждам хората там, с цел да бъдат задоволени потребностите от храна на хората, които ще приемем. Детската градина и учебното заведение в квартала също могат да поемат бежанци.

За прилагане от бежанците ще бъде предоставена и публичната минерална баня в квартала ", сподели още Стефан Лазаров. Хора от учредения през днешния ден комитет също изявиха подготвеност да дават свои жилища за заслон на бягащите от войната. Има много празни жилища и къщи по селата, ще чакаме позвъняване и от техните притежатели, споделиха още основателите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР