Инициативен комитет, подкрепен от Възраждане, започва от утре подписка за

...
Инициативен комитет, подкрепен от Възраждане, започва от утре подписка за
Коментари Харесай

Инициативен комитет, подкрепен от Възраждане, започва подписка за референдум за запазване на лева до 2043 г.

Инициативен комитет, подсилен от " Възраждане ", стартира от на следващия ден подписка за народен референдум за опазване на българския лев и срещу влизане на България в еврозоната. Това разгласи Деян Николов - учредителен секретар на " Възраждане " -София, на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция. По думите му тематиката е съдбоносна за България.

Въпросът, който ще сложим, е " Съгласни ли сте България да резервира българския лев като единствена публична валута до 2043 година? ", уточни Николов. Той изясни, че повода да изберат тази година е ясна и икономическа. Според " Възраждане " България в идващите най-малко 20 години няма да бъде подготвена за влизане в еврозоната.

Председател на инициативния комитет ще бъде икономическият консултант на " Възраждане " Виктор Папазов, а Деян Николов е представител. Комитетът се състои от общо седем души, измежду които и представители на цивилен организации. 

" Тук не приказваме просто за събиране на подписи и осъществяване на референдум, приказваме за една борба за независимостта на България и за свободата на българския народ самичък да избира бъдещето си ", разяснява Деян Николов. Той уточни, че в тази национална акция ще се включат хиляди доброволци и задачата е за три месеца да съберат над 400 хиляди годни подписа. Николов предвижда, че най-вероятно провеждането на референдума ще бъде преди 1 януари 2024 година - датата, заложена в Националния проект за въвеждане на еврото в България. 

" Ние сме въобще срещу влизането на България в еврозоната, аргументите са както политически, по този начин и стопански ", съобщи организационният секретар на софийската конструкция на " Възраждане ". На първо място, по думите му, това е загуба на народен суверенитет. " Влизането в еврозоната е необратим развой, по-късно не можем да излезем от нея ", означи още той.

Като различен мотив против влизането в еврозоната Николов уточни инфлацията, която вероятно ще последва. " Само преди 10 дни Хърватия влезе в еврозоната и единствено преди шест дни медиите там " гръмнаха ", че има нарастване на цените на артикули от първа нужда с сред 20 и 40% ", разяснява той. 
https://www.facebook.com/vazrazhdane.bg/videos/693225952467340
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР