Инициативен комитет организира изграждането на паметник на футболната легенда от

...
Инициативен комитет организира изграждането на паметник на футболната легенда от
Коментари Харесай

Изграждат паметник в чест на Трифон Иванов

Инициативен комитет провежда построяването на монумент на футболната легенда от САЩ`94 Трифон Иванов пред стадиона във Велико Търново. За развиването на идеята описват един от главните уредници на плана Александър Караколев, спортният публицист и историк Анатоли Петров и Петко Павлов, шеф на " Спортни парцели ", футболен арбитър и състезателен публицист, в ефира на „ Събуди се ".

" Имаме потребност от още малко поддръжка, съвсем на финала сме. Имаме утвърден 3D план на скулптура, която ще бъде отлята от бронз. Ще бъде изпълнена от доцент Николай Ненов от град Варна. Около 15 хиляди лв. са нужни за завършването на паметника ", сподели Караколев.

„ Трифон Иванов значи доста освен за Велико Търново, само че и за цяла България. Той беше човек, който обединяваше хората. В днешно време българите са разграничени по най-различни мотиви, което не е добре и би трябвало да се търсят хора като него. Хората не го не помнят. Децата, всички, които минават около стадиона, ще могат да виждат образец за положителното ", счита Петров.

Според Павлов значително това да се повтори триумфът на футболния народен тим от 1994 година зависи от това " по какъв метод ще покажем на днешните ни млади спортисти историята ". „ Този монумент ще бъде доста добра илюстрация на нашата респект и отношение към Трифон Иванов ", уточни той.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР