Инициативен комитет начело с бившия депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков

...
Инициативен комитет начело с бившия депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков
Коментари Харесай

Инициативен комитет издига днес проф. Анастас Герджиков за президент

Инициативен комитет отпред с някогашния народен представител от ГЕРБ Радомир Чолаков ще издигне през днешния ден ректора на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ проф. Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева като самостоятелни претенденти за президент и вицепрезидент.

Учредителното заседание ще се организира от 12 ч. в Националния замък на културата. Вече стана ясно, че коалиция ГЕРБ-СДС ще поддържа кандидат-президентската двойка на идните избори на 14 ноември.

Лидерът на партията Бойко Борисов съобщи, че ГЕРБ-СДС ще поддържа Анастас Герджиков на президентските избори, като се отхвърлят да повдигнат партийна кандидатура:

„ Мисля, че симпатизантите, членовете на ГЕРБ, а и доста други хора ще предпочетат един интелигентен, просветен, добър човек, а не деспот “.

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков уточни, че ще търси поддръжката и на други политически сили:

„ Разговарям с мои другари най-много от дясното, дясноцентристкото пространство от месеци “.

В Инициативния комитет са ректорите на 7 университета в страната, общественият антрополог Харалан Александров, писателят и драматург Стефан Цанев, сценаристът Юрий Дачев, шефът на Сатиричния спектакъл Калин Сърменов, на спектакъл „ София “ - Иреней Константинов, актьорите Филип Аврамов и Тончо Токмакчиев.

Редица музиканти и артисти, измежду които Милена Славова, Михаил Белчев, Никола Коцев, Теодосий Спасов, Тони Димитрова, Богдана Карадочева и композиторът Стефан Димитров.

В поддръжка на кандидат-президентската двойка Герджиков - Митева са се оповестили олимпийската шампионка Стойка Кръстева и кметовете на София и Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР