Инициативен комитет издига проф. Вили Лилков за кмет на София.

...
Инициативен комитет издига проф. Вили Лилков за кмет на София.
Коментари Харесай

Издигат проф. Вили Лилков за кмет на София

Инициативен комитет издига проф. Вили Лилков за кмет на София. Той е едно от емблематичните лица на десницата. Освен това е и откривател на закононарушенията на комунистическата Държавна сигурност. Неговата кандидатура е подкрепена от известни столични интелектуалци, които са свързани с дясната концепция и битката с комунистическия режим от края на 80-е и началото на 90-е години, т.е. от епохата на измененията и основаването на Съюз на демократичните сили.

В Инициативния комитет са Богдана Карадочева и Васко Кръпката, режисьорът Теди Москов, проф. Кирил Топалов, Тодор Токин, Ваньо Шарков, Иван Лечев, Аня Пенчева, Ивайло Цветков-Нойзи, а също по този начин някогашните министри на финансите и външните работи в кабинета на Съюз на демократичните сили Муравей Радев и някогашният министър на външните работи Надежда Нейнски.

Като един от учредителите на Демократи за мощна България проф. Вили Лилков беше народен представител и общински консултант няколко мандата. Професор е в Минно-геоложкия университет.

Проф. Лилков има отношение към паметта на София. Негово е предлагането жълтите павета в София да бъдат оповестени за национална културно завещание. Пак по негова самодейност се прави и реконструкцията на Женския пазар в София.

Проф. Лилков започва и персонална акция „ Софийска памет “, която цели да резервира историческата памет на бележити българи и софийски жители.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР