Инициативен комитет (ИК), начело с лидера на “Има такъв народ

...
Инициативен комитет (ИК), начело с лидера на “Има такъв народ
Коментари Харесай

Утре започват подписка за референдум за президентска република

Инициативен комитет (ИК), отпред с водача на “Има подобен народ ” (ИТН) Слави Трифонов, стартира от на следващия ден (24 януари) подписка за производство на народен референдум за избори за Велико национално заседание, което да реши за смяна формата на ръководство от парламентарна на президентска република. В комитета членуват 12 души, разгласи пред публицисти Ивайло Вълчев. Сред членовете са и Андрей Чорбанов, Пламен Данаилов и други

Днес представители на ИК, измежду които някогашни депутати от Има Такъв Народ, внесоха в административната постройка на Народното събрание съобщение до ръководителя на Народното събрание, че от на следващия ден стартират събирането на подписи за националното допитване. Въпросът е “Подкрепяте ли произвеждането на избори за Велико национално заседание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно ръководство от парламентарна в президентска република ”, изясни Вълчев. По думите му в този момент е точният миг за референдума и им е лишило време да формулират въпроса, тъй че да дава отговор на Конституцията и законовите правила, с цел да не бъде нападнат. Сега сме подготвени с организацията, от на следващия ден стартира събирането на подписи, ще има пунктове в градовете, ще може и онлайн да се изтегли бланката и се надяваме на добър резултат, добави Вълчев.

Парламентарната република към този момент е изчерпана и би трябвало да вървим към смяна на системата, разяснява Станислав Балабанов.

До няколко дни Има Такъв Народ дадоха обещание да дадат огромна конференция с присъединяване на Слави Трифонов, на която да отговорят на всички журналистически въпроси към тях.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР