Инициативата за поставянето на националния флаг е свързана с историята

...
Инициативата за поставянето на националния флаг е свързана с историята
Коментари Харесай

Ямбол тръпне в очакване на голяма радост: Откриват 55 метров пилон с българско знаме през септември

Инициативата за слагането на националния байрак е обвързвана с историята на България

Дейностите по облагородяване на пространството към 55-метровия пилон с българското знаме и на пътя, водещ към него на рид " Боровец " в Ямбол, напредват сполучливо, оповестиха от Общината.

С цел възстановяване на изискванията за гости сега се прави асфалтиране на пътя. Предстои в допълнение създаване на отвесна планировка, парково осветяване, парапет на площадката пред пилона, както и монтиране на чешма.

В очакване на официалното откриване през септември, най-високият български байрак в урбанизирана територия ще ни припомня за историята и героизма на нашите предшественици.

Общината се надява, че и това място ще се трансформира в обичано за разходки и визити на жителите и гостите на града. Инициативата за слагането на българското национално знаме е обвързвана с историята на България.

Идеята за основаването на неговия прототип принадлежи на ямболския родолюбец - Иван Параскевов, а изработването и извезването му е дело на неговата щерка Стилияна Параскевова.

Голяма част от средствата за пилона, който всеки ден ни припомня за ямболския принос в основаването на един от националните ни знаци, са събрани от дарителска акция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР