Инициативата за назначаване и освобождаване на началникът на НСО принадлежи

...
Инициативата за назначаване и освобождаване на началникът на НСО принадлежи
Коментари Харесай

Румен Радев посече правителството: Нямат правомощия да ми предлагат каквото и да е било

Инициативата за назначение и освобождение на началникът на НСО принадлежи на президента, не на държавното управление. Те нямат пълномощия да ми оферират каквото и да било. Това сподели президентът Румен Радев пред медии.

Има ясно избран орган, който управлява службата. Това не е нито министър-председателят, нито Министерски съвет. Отправените към мен претенции са несъстоятелни. Тяхната фактология не предполга да освободя началникът на НСО. Оставям го без последици, няма да го отстраня. Докладът е лекомислен, неплатежоспособен. Мотивите в него навяват внушения, сподели още Радев.

Редно е, когато се вземат решения в страната, да се базират на законите. Както министър председателят неведнъж акцентира - никой не би трябвало да бъде над закона. Това важи и за Националната работа за защита, която би трябвало да извършва закона прецизно и да дава съответните записи, добави президентът.

Държавният глава разяснява и тематиката с избор на шеф на Българска народна банка. Очаквам решенията да бъдат такива, че да способстват за стабилността на банковата ни система, само че явно колкото по-политизиран е един претендент, толкоз по-трудно се получава, сподели още Румен Радев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР