„Инициативата „Три морета“ има някои дупки . Едната е, както

...
„Инициативата „Три морета“ има някои дупки . Едната е, както
Коментари Харесай

Красен Станчев: Инициативата „Три морета“ има някои дупки

„ Инициативата „ Три морета “ има някои дупки. Едната е, както означи президентът Румен Радев в Талин, че липсва четвъртото море – Средиземно. Другото нещо, което липсва и което никой не е споменавал, са дълготрайни и на границата на научна фантастика и това е да вземем за пример един български план на Българска академия на науките, който по необясними аргументи е останал неусетен нито от президента, нито от няколко държавни управления към този момент – това е производството на електрическа енергия от сероводорода на Черно море. Очевидно този план е срещу ползите на Русия, само че той е много перспективен, тъй като покрива 190% от потребностите от електрическа енергия на Европейски Съюз, при относително ниски разноски и очиства редом морето – това е кръгова стопанска система “, сподели икономистът Красен Станчев в специфичното студио на bTV Новините отдадено на българското домакинство на самодейността.

Най-силното присъединяване в този фонд към този момент е американско. Краят на май месец към този момент е налице първата инвестиция от този фонд. Тя е в България, Словакия и Чехия. В цялата тази самодейност с 80 плана, България има три, а Словакия – шест.
Снимка: btvnovinite.bg
Добър знак е, че една от първите вложения е в България, само че не се знае какъв е размерът ѝ. Тези планове, които показват ръководещите от тези страни, са планове, по които те са работили. Първият план подобен беше преди четири години, в случай че не се неистина, в Полша построяването на железопътна линия за 5 милиарда евро. Говорим за напълно друго присъединяване България има три плана, сподели Станчев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР