Инициативата Тетрадки вместо плакати“ на кандидатите за народни представители от

...
Инициативата Тетрадки вместо плакати“ на кандидатите за народни представители от
Коментари Харесай

Инициативата „Тетрадки вместо плакати“ завършва успешно в Пловдив


Инициативата „ Тетрадки вместо плакати “ на претендентите за народни представители от " Българска социалистическа партия за България " в Пловдив е на своя край. Вместо да отпечатат плакати на листата в акцията за отминалите парламентарните избори, те взеха решение със спестените средства да отпечатат училищен тетрадки. Първокласниците в града, които са близо 3300 тази година, ще получат подарък тетрадка, на която са изобразени известни персони, свързани с Пловдив. Самите имена с къса биография са селектирани в началото от пловдивски историци и музейни служащи, след което с гласоподаване в Интернет са избрани петте персони, намерили място на корицата – Христо Данов, ген. Данаил Николаев, Недко Каблешков, Найден Геров и Златю Бояджиев. Целта е животът и делото на тези хора да бъдат разпространявани и да се трансфорат във ентусиазъм за децата, а и техните родители.
Вигенин и Петков започнаха срещите си от ОУ „ Княз Александър I “, където бяха посрещнати от шефа Иванка Василева. В най-старата пловдивска гимназия, открита през 1850 година, се образоват 98 първолаци. Екзарх Стефан я назовава " гордостта и славата на Пловдив ", а в нея са преподавали и са се обучавали редица персони, оставили дълбоки следи в българската история, измежду тях и създателя на Българска социалистическа партия Димитър Благоев. Народните представители бяха осведомени от управителния екип на учебното заведение с нуждата от ремонт на постройката, която е оповестена за монумент на културата. Те се ангажираха да проучат осъщественото досега и да потърсят благоприятни условия средствата за ремонт да бъдат планувани в бюджета за 2023 година
Директорът Екатерина Делинова, родители и учители посрещнаха Кристиан Вигенин и Иван Петков в ОУ " П. Р. Славейков " в Столипиново. Класните ръководители на петте паралелки, в които се образоват общо 94 първолаци, получиха тетрадките от народните представители. Двамата разговаряха с учителския колектив за провокациите пред системата на образованието, метода на финансиране, образователните стратегии и други проблеми, пред които е изправен всеки български преподавател. В идващите дни отпечатаните в границите на самодейността „ Тетрадки вместо плакати “ ще стигнат до всички пловдивски първокласници.
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР