Инициативата се реализира в партньорство с „Български пощи“ – ЕАД,

...
Инициативата се реализира в партньорство с „Български пощи“ – ЕАД,
Коментари Харесай

ОДМВР-Ямбол стартира информационна кампания „Внимание! Телефонни измамници!“

Инициативата се осъществя в партньорство с „ Български пощи “ – ЕАД, районно управление (на МВР) „ Югоизточен район “- Бургас, Областна пощенска станция – Ямбол

Кампанията се организира на територията на ОДМВР- Ямбол, като стартът й бе даден през днешния ден в регионалния град и общинските центрове. Тя е ориентирана към възрастните и самотно живеещи поданици на региона и цели повишение информираността им за механизма на телефонните измами, употребяваните сюжети, държанието на измамниците, по какъв начин да се предпазят и да потърсят помощ при офанзиви на измамници.

Във всички обитаеми места на региона, със съдействието на чиновниците от „ Български пощи “ ЕАД, при приемане на пенсията си, всеки жител ще получи и осведомителни материали, съдържащи съществени рекомендации за предотвратяване от дейностите на измамниците. Флаерите са с размер на банкнота и се дават с рекомендация, след прочитане на информацията, да останат в портфейлите на жителите, тъй че, в случай че инцидентно бъдат въвлечени в подвеждане и в терзанието си подхващат предоставяне на пари, при отваряне на портфейла, още веднъж да им бъде привлечено вниманието, че е допустимо да станат жертва на измамници.



Полицейски чиновници ще посещават на адрес самотно живеещи и мъчно преносими хора и в свободен диалог ще им напомнят за заплахата от злонамерени дейности на измамници по телефона, на улицата или в домовете им. При визитите си в пенсионерските клубове в общинските центрове и в кметствата на дребните обитаеми места полицейските инспектори ще организират беседи, разяснявайки най-актуалните сюжет за измами и по какъв начин жителите да се предпазят от тях.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР