Инициативата „Роди дете в България помога на младите двойки да

...
Инициативата „Роди дете в България помога на младите двойки да
Коментари Харесай

Стартира второто издание на националната кампания „Роди дете в България”

Инициативата „ Роди дете в България " помога на младите двойки да добият повече убеденост и да не отсрочват прекомерно дълго решението да станат родители

Стартира второто издание на националната акция „ Роди дете в България ", чиято идея е да се увеличи раждаемостта в България посредством информиране на двойките за значимостта да извърнат внимание на репродуктивното си здраве в точния момент.
За втора поредна година фондация „ Мечта за дете " и фондация „ Супер бебе " ще работят интензивно в интерес на младежите в България, осведомяввайки ги за нуждата от постоянна профилактика и за рисковете от късното взимане на решение да станат родители.

По време на националната акция „ Роди дете в България " ще се проведат голям брой осведомителни събития, които целят да стимулират двойките да добият повече убеденост и да не отсрочват прекомерно дълго планирането да станат родители. Участниците ще имат опция да научат какви проблеми могат да зародят при опити за забременяване в по-зряла възраст, по какъв начин да покачат вероятността за зачеване посредством храненето и метода си на живот, какви проучвания да си създадат, какви са аргументите за безплодието и по какъв начин да се оправят с този проблем. Лектори на събитията ще бъдат водещи специалисти от съответните области, които ще споделят опита и знанията си.
Като част от акцията, всички двойки, които чакат дете могат да се записват в уеб страницата Rodidete.bg до 31.08.2021 година, с цел да вземат участие в лотария за награди и парична помощ. В края на акцията двадесет двойки, които ще бъдат изтеглени на инцидентен принцип, ще получат дарове, съдържащи всичко належащо за първите месеци от развъждането на рожбата им.
Организаторите на иницитативата имат вяра, че известните персони също ще вдъхновят младите българи да повярват в себе си и в своите качества да градят кариера и да отглеждат дете по едно и също време, без едното да изключва другото. Каузата на фондация „ Мечта за дете " и фондация „ Супер бебе " се радва на поддръжката на Вероника Стефанова, Анна Богданова, Антоанет Пепе, Силвия Кацарова, Теди Кацарова, Дичо, Стефи Стаменова, Гери Николаева, Гери Дончева, Йоанна Драгнева, Крисия, Наско от БГ Радио, Параскева Джукелова, Атанас Месечков, Стефан Илчев, Андре Токев и Севда Димитрова.
Партньорите, които оказват помощ инциативата „ Роди дете в България " да се реализира са: МамаЗона, СБАЛАГ " Майчин дом ", СБАЛАГ „ Шейново ", Болница „ Вита ", МБАЛ „ Доверие ", Медицински център „ Д-р Сигридов ", Adella Fertility Clinic, Медицински център „ КИРМ ", Исторически парк, фондация „ Въздигане ", Оренда България, PR организация Wonderland, лаборатория „ Геника ", лаборатория „ Кандиларов ", Nobel Pharma, MERCK България и Оскар клиник.

„ Безкрайно съм разчувствана да дадем старт на второто издание на националната самодейност „ Роди дете в България ". Благодаря от сърце на всички, които ни поддържат и имам вяра, че тази година ще имаме още по-голям триумф и ще вдъхновим доста младежи да повярват, че могат да бъдат прелестни родители и да се радват на сполучлива кариера. ", показа Ивелина Рускова, ръководител на фондация „ Мечта за дете ".

Фондация " Мечта за дете " поддържа и интензивно спомага на двойките при решение на проблемите им с репродуктивното им здраве, популяризира информация и познания за казуса неплодородие, неговото лекуване и методите за профилактика, повишение здравната просвета на нуждаещите се от лекуване и на обществото като цяло в региона на репродуктивното здраве. Освен това дава публичност на прочувствените и обществени проблеми, съпътстващи безплодието и основаване на сполучлив модел на гражданско влияние за подкрепяне на решаването им.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР