Инициативата на Yettel и safenet - Digital Scouts, е ангажирала

...
Инициативата на Yettel и safenet - Digital Scouts, е ангажирала
Коментари Харесай

Над 47 000 деца и младежи са получили нови знания по онлайн безопасност през 2023 г.

Инициативата на Yettel и safenet - Digital Scouts, е заела подрастващите през занимателни интензивности офлайн и забавно наличие онлайн

Светлин Желев преди 10 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 21:11 | 07.01.2024

Нови революционни слънчеви панели могат да създават електрическа енергия на мрачно

ХардуерСветослав Димитров - 14:15 | 07.01.2024

Санкциите на Съединени американски щати удариха NVIDIA: Китайските IT-гиганти не се интересуват от орязаните AI-ускорители

IT НовиниДаниел Десподов - 18:19 | 07.01.2024

Нов лазер от титаниев сапфир преодолява границата на мощността на излъчването

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Над 47 000 деца и младежи са получили нови познания за заплахите, които крие интернет пространството, по какъв начин да ги разпознават и да се защищават от тях. Това демонстрират резултатите от трите акции за 2023 година на самодейността Digital Scouts, която Yettel осъществя в партньорство с Център за безвреден интернет (safenet). Целта на програмата през миналата година беше да ангажира подрастващите по нов разнороден и занимателен метод,  с който да завоюва вниманието им, и  да им съобщи значими познания през занимателни интензивности офлайн и забавно просветително наличие онлайн.

Мисията на Digital Scouts през 2023 година бе подкрепена от едни от най-любимите на  децата и младежите основатели на цифрово наличие като Борислав Вълов (Ей Бо), Милен Колев, BambyGal, Анди студио, Ерика Думбова, Боян Тодоров, Мелина Хаманова. Инфлуенсърите се трансфораха в едни същински цифрови скаути на положителното и използваха цялата си креативност, с цел да оказват помощ на почитателите си да запомнят и приложат препоръките за безвредно сърфиране онлайн. С инструментите на обществените медии те съумяха да основат наличие, в което съчетаха ловко разпознаваемия си жанр с тематики като „ Непознати онлайн “, „ Фалшиви вести “, „ Сигурност и отбрана в интернет “ и „ Онлайн тормоз “. Популярните лица от мрежата даже образуваха разнообразни тематични тимове като „ Кибер нетфлуенсърите “, „ Справедливите “, „ Пазителите на пароли “,  „ Кликбейт съперниците “, с цел да завоюват младежите за идеята на онлайн сигурността.

За първи път тази година Digital Scouts стана част и от третото издание на младежкия теоретичен фестивал Hello Space, където дребните гости имаха опция да показват знанията си по безвредно сърфиране в мрежата и да завоюват страхотни награди. Под шатрата на Yettel младежите можеха да открият занимателни съоръжения и под формата на игра да се срещнат с значимите тематики за онлайн издевателството, подправените вести, основаването на мощни пароли, шерването на персонална информация и диалозите с непознати в цифрова среда.

Част от самодейността на цифровите скаути през 2023 година беше и обичайният учебен куиз в приложението Digital Scouts. Там децата и младежите трябваше да се оправят с 12 действителни обстановки, обхващащи най-често срещаните закани за подрастващите в цифровата среда.

Като част от акцията Yettel и Център за безвреден интернет бяха и особено основаните уебинари за учители, извършени взаимно с най-голямото издателство у нас – Клет България. В самодейността се включиха съвсем 400 учители от цялата страна, които предадоха скъпи препоръки на своите класове и образоваха над 9400 възпитаници. Резултат от партньорството сред трите организации е и анимирана видеопоредица с просветителни клипове по тематиката, която стана налична за над 500 000 възпитаници, учители и родители в платформата iZZI при започване на образователната година.

Темата за сигурността онлайн е една от предпочитаните в Стратегията за стабилно развиване на Yettel, която беше оповестена в края на 2022 година В нея компанията си слага за задача всяка година да ангажира с посланията за безвреден интернет 40 000 деца посредством начинания като Digital Scouts, както и да оказва помощ годишно на 10 000 души да развиват цифровите си умения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР