Инициативата на САЩ за чиста мрежа разширява обхвата си(снимка: CC0

...
Инициативата на САЩ за чиста мрежа разширява обхвата си(снимка: CC0
Коментари Харесай

Още четири държави подписаха със САЩ за „чиста мрежа”


Инициативата на Съединени американски щати за „ чиста мрежа ” уголемява обсега си
(снимка: CC0 Public Domain)

Американска самодейност да се употребяват единствено „ доверени ” снабдители на телекомуникационно съоръжение обхвана още четири страни от Европа, вкл . България, както стана ясно предходната седмица.

Държавният департамент на Съединени американски щати заяви в петък, че е подписал заявления за 5G сигурност с още четири европейски страни. Списъкът включва Словашката република, България и Северна Македония, които подписаха взаимни заявления със Съединени американски щати, до момента в който Косово подписа меморандум за съгласие. Текстът и на четирите съглашения е доста подобен.

„ За поощряване на витална и постоянна 5G екосистема Словашката република и Съединените щати имат вяра, че прецизната оценка на доставчиците и веригите за доставки би трябвало да регистрира върховенството на закона, средата за сигурност, етичните практики на доставчиците и спазването от страна на доставчика на стандартите за сигурност и най-хубави практики ”, се споделя в една от декларациите, представени от.

Декларациите попадат в програмата „ Чиста мрежа ” на Вашингтон, оповестена през август и целяща да обхване оператори, магазини за приложения, снабдители на облачни услуги и подводни кабели.

Съединени американски щати настояват, че огромна част от Европа – без значение дали посредством държавни забрани или по решение на огромни телекомуникационни компании – се причисляват към програмата за „ чиста мрежа ”.
още по тематиката
Но предходната седмица обичаен сътрудник на Съединени американски щати като Саудитска Арабия подписа, посредством своята организация за данни и изкуствен интелект (SDAIA), партньорство с Huawei за основаване на Национална стратегия за развиване на AI потенциала в арабското кралство.

„ Чрез Националната стратегия за развиване на AI качествата и нашето съдействие с Huawei, Саудитска Арабия може освен да продължи да придобива най-модерните технологии, само че и да се поучи от сполучливия интернационален опит в приемането на най-хубавите практики ”, сподели основният изпълнителен шеф на Националния център за изкуствен интелект доктор Маджид Алтувайджри.

Нещо повече, SDAIA подписа също съглашение за развиване на умните градове с китайския заоблачен снабдител.

„ Платформата за изкуствен интелект на Alibaba Cloud ще даде опция на градовете интелигентно да ръководят услугите и да основават нови смарт решения, които ще ги създадат по-устойчиви и дружелюбни към потребностите на жителите ”, споделиха от SDAIA.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР