Инициативата, която включи засаждане на дръвчета, е в подкрепа на

...
Инициативата, която включи засаждане на дръвчета, е в подкрепа на
Коментари Харесай

„Солвей Соди“ проведе Дни за доброволчество


Инициативата, която включи засаждане на дръвчета, е в поддръжка на срещата на Организация на обединените нации за битка с климатичните промени

Служители на „ Солвей “ от над 160 обекта на Групата в целия свят сплотяват сили с локалните общности за първия Ден за доброволчество на компанията. „ Солвей “ избра „ Опазване на околната среда “ за тематика на Деня за доброволчество през 2019 година Това е в поддръжка на срещата на върха за битка с климатичните промени на Организация на обединените нации, която се организира на 23 септември, и като част от уговорката за резистентност на Групата.

„ Солвей Соди “ и неговият филиал „ Провадсол “ участваха интензивно в световната самодейност на Група „ Солвей “, като дадоха своя непретенциозен принос за обществото и природата.



За „ Солвей Соди “ Денят за доброволчество беше 27 септември 2019 година В парк „ Разсадника “ в Девня засадихме 200 дръвчета по продължение на велосипедната алея. С нас бяха 60 възпитаници от професионалните паралелки в СУ „ Васил Левски “. В самодейността се включи кметът на Девня, както и други представители на локалната администрация.



Изпълнителният шеф Спирос Номикос се обърна към присъстващите с думите: „ Искам да кажа голямо „ Благодаря! “ на учебното заведение и децата, които през днешния ден работиха тук неуморно и от сърце. Дръвчетата, които засадихме, са подарък за всички нас. Така обновеният от кметската администрация парк закупи приключен тип и стана още по-хубав “.

Денят за доброволчество в „ Провадсол “ беше на 30 септември 2019 година На този ден засадихме 100 туи на входа на археологическия обект „ Провадия-Солницата “, който се намира на територията на „ Провадсол “ и чиито разкопки обичайно подкрепяме. Колеги от „ Провадсол “ и „ Солвей Соди “ работиха дружно с децата от помощното учебно заведение в с. Кривня, на които ежемесечно оказваме помощ с храна, както и с представители на локалната власт в Провадия. Така методът към „ Провадия-Солницата “ стана доста по-приветлив.



Археологът в Историческия музей в Провадия Севдалина Жечева, участваща в разкопките на „ Провадия-Солницата “, провежда посещаване на обекта за децата от с. Кривня с забавна сказка. Тя им сподели последните нови открития в най-стария солодобивен център в Европа, зародил 5500 година прочие Хр. с помощта на производството на сол. Разказа им, че тази година е открита трета отбранителна каменна система, датирана към 4350-4250 година прочие Хр. Отбранителната система е неповторима, издигната е по този начин, че достъпът към нея е по радиални структури и сред тях могат да се придвижват най-вече трима души. Това не разрешава проведено нахлуване от по-голяма група. От този интервал в Европа няма сходно укрепително оборудване. Открита е и къща, чиято стена е била с рисунки, и още доста забавни находки.

*публикация

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР