Инициативата “Капачки за бъдеще ще проведе нова кампания за детска

...
Инициативата “Капачки за бъдеще ще проведе нова кампания за детска
Коментари Харесай

“Капачки за бъдеще” с нова кампания за детска линейка днес във Варна

Инициативата “Капачки за бъдеще ” ще организира нова акция за детска кола за спешна помощ през днешния ден (16 април) във Варна, напомня Moreto.net.

Във Варна тя ще се организира на паркинга на LIDL до Окръжна болница (ул. Битоля " 1) от 10.00 до 14.00 ч.

Може да подкрепите идеята за детска кола за спешна помощ, като занесете своите пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, приканват уредниците.

В България продължава да няма задоволително детски неонатални коли за спешна помощ. Ентусиастите от “Капачки за Бъдеще ” обаче са се заели да поправят това. След като подариха първата неонатална кола за спешна помощ единствено преди шест месеца в Пловдив, през днешния ден те оповестиха, че към този момент са събрали средства за втора и стартират да събират за трета!

“За страдание, българското държавно опазване на здравето разполага единствено с две профилирани неонатални коли за спешна помощ сега, и двете в София, и двете дарени от други благотворителни дела преди няколко години ”, споделят от акцията.

“Линейката, която дарихме в Пловдив, обслужва цяла централна южна България и по-специално областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали. Целта ни е да дарим коли за спешна помощ и на други градове, където има академични лечебни заведения като Плевен, Варна и така нататък, тъй че да покрием цяла България! ”, допълват уредниците.

Припомняме, че преди да се заемат с колите за спешна помощ, доброволците от “Капачки за Бъдеще ” трансформираха най-старите кувьозите в лечебните заведения в цяла България, след което помогнаха и с още десетки медицински апарати за детски, родилни и неонатални отделения на 36 лечебни заведения в 36 града общо! И всичко това, с помощта на капачките, които цяла България събира.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР