Инициативата има за цел най-добрите общини да могат да се

...
Инициативата има за цел най-добрите общини да могат да се
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ако махнем риска корупция от България, инвестициите ще бъдат огромни

Инициативата има за цел най-хубавите общини да могат да се сертифицират, като такива чисти от корупция. Те ще имат опция да притеглят вложители и да сигнализират при опасности от корупция. Това съобщи служебният министър на стопанската система Кирил Петков по време на показване на взаимната самодейност с „ Трансперънси Интернешънъл “ "Община с нулева корупция ", съобщи Novini.bg.

По думите му най-големият риск за вложителите е корупцията.

"Когато пристигна непознат вложител, ние ще му представяме тези общини. Аз се надявам, че общините ще се конкурират и всяка ще се стреми да получи подобен документ за нулева корупция. Вече има интерес към тази мярка ", изясни той.

„ Искаме да дадем опция на най-чистите общини да се сертифицират, да притеглят вложители с марката, че са общини без корупция “. „ Благодарим на министъра за поддръжката. Работим за локалния показател на честност от 2014 година Трябва да се подтикват положителните практики. Механизмът е тестван и работещ “, обявиха от „ Трансперънси Интернешънъл “.

Общини, изявили предпочитание да се включат към програмата са Видин, Русе, Бургас, стана ясно от думите на министър Петков.

„ Ще борим корупцията с пазарен принцип, посредством конкуренцията “, добави Кирил Петков.

„ Всяка община има късмет да влезе в тази система и да стартира да чисти корупцията “, изясни още Петков. „ Ако махнем този риск от България, вложенията ще бъдат големи “, уверен е той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР