Инициативата Гората.бг ще подари 15 000 плодни, медоносни и горски

...
Инициативата Гората.бг ще подари 15 000 плодни, медоносни и горски
Коментари Харесай

Варна: Гората.бг ще подари 15 000 плодни и горски дръвчета, вземете си и вие

Инициативата Гората.бг ще подари 15 000 плодни, медоносни и горски дръвчета на хората от Варна и района, като ги раздава непосредствено на всеки искащ, научи Moreto.net. Броят дръвчета, който всеки ще може да получи, е колкото може да засади.

Ще подаряваме плодни - дюли, кайсия (зарзала), орехи, череши (махалебка, дива), както медоносни явен, явор, липа, дъб цер, туи, красиви и ароматни текоми, люляци, златен дъжд, акация и други, оповестяват уредниците.
Всеки искащ да си вземе дръвче може да отиде през днешния ден,неделя, 19 март, от 9.30 до към 12:00 часа на паркинга на магазин " Метро ", Варна, ул. „ Атанас Москов “ 2 ". Повечето дръвчета са 40-140 см, оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра. Дюлите, кайсиите (зарзали), орехите са непосредствено плододаващи, черешите НЕ са облагородени (подложки са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.

Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На Земята с всяко дърво! Така дружно ще се доближим до задачата ни от 3 милиона дървета в България (вече сме засадили 2.35 милиона) и ще създадем Варна и региона по-зелени, красиви и чисти. Ще Ви дадем подробна информация за типовете, дружно с указания за предпазване, засаждане и грижа. Ще бъдат качени и тук в събитието. Моля, носете си употребявани, само че здрави найлонови пликове/малки чували, в допълнение ще помогнете на природата, оповестяват от Гората.бг
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР