Инициативата е под егидата на омбудсмана Мая Манолова и е

...
Инициативата е под егидата на омбудсмана Мая Манолова и е
Коментари Харесай

6 препълнени колички с храни събра кампанията на Манолова

Инициативата е под егидата на омбудсмана Мая Манолова и е част от огромната акция на националния публичен бранител “ Великден за всеки – подари празник на баба и дядо ”. За трета поредна година акцията набира средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавки върху пенсиите си за огромния християнски празник.

Днес Манолова и екипът й, дружно с доброволци от ръководената от нея институция и от Българския червен кръст, персонално пропагандира клиентите на магазин от комерсиалната верига Билла да поддържат акцията “Купи и показа “, която започва през вчерашния ден в 13 града в цялата страна.

„ Възрастните хора на България имат потребност от нашата поддръжка като общество, като бизнес, като жители да подкрепим трапезата на бедстващ пенсионер за великденските празници “, съобщи омбудсманът по време на акцията, представена от БГНЕС.

В предните две годишни акции бяха събрани над два милиона лв. в пари и хранителни артикули, с които бяха зарадвани десетки хиляди български пенсионери.

„ Има още две седмици, в които да покажем, че сме положителни, съпричастни, че ни пука за това по какъв начин живеят нашите баби и дядовци, нашите майки и татковци. Всеки може да направи положително, да се почувства благополучен на празника. Сигурна съм, че в последна сметка освен тези, които получават, само че и тези, които подаряват получават голямо задоволство преди огромния християнски празник, че са споделили това, което имат с тези, които се нуждаят, че са показали добрина. Българите са положителни хора и имат време да създадат по едно положително до Великден “, посочи Манолова.

По традиция “Купи и показа “ се осъществя в двете поредни седмици преди Великден, в дните от петък до неделя (23-25 март 2018 година и 30 март - 1 април 2018 г.), в партньорство с най-големите търговски вериги за хранителни артикули в страната Билла, Кауфланд и Лидъл, като към тях по места се причисляват и други огромни супермаркети. Клиентите ще могат да оставят купените и дарените артикули в особено поставените за задачата на изхода колички, брандирани с логото на акцията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР