Инициативата Достъпно за вас, която стартира на 15 ноември, се

...
Инициативата Достъпно за вас, която стартира на 15 ноември, се
Коментари Харесай

Богданов: Дори магазини, които не са част от „Достъпно за вас”, предлагат продукти на по-добри цени

Инициативата „ Достъпно за вас ", която започва на 15 ноември, се развива доста добре. Дори магазини, които не са директно включени в нея оферират избрани артикули на положителни цени. Това изясни в ефира на „ Здравей, България " по Нова министърът на стопанската система Богдан Богданов.

„ За нас това е най-важното – повсеместен резултат за потребителите. Стартирахме с трима сътрудници с 200 обекта в страната. В неделя към този момент сътрудниците бяха 10, а обектите 350. Постигаме резултат в главната продуктова група ", разясни той.

По думите му няма индикация, че пониженията, които са фокусирани в 30-50 продукта, са повлияли на цените на други артикули.

За влизането ни в Шенген:

„ Конкурентоспособността на Европа е повлияна от това, че България и Румъния не са част от Шенген. Проблемите са доста, от една страна логистични, въпреки това чисто финансови. Вчера видяхме тежкотоварни камиони да чакат по 6 часа, с цел да преминат границата. Чухме и представители на бизнеса, които участваха на конференцията, която организирахме, които споделиха, че техни транспорти изминават тези 7 км от време на време по 3 дни ", изясни Богданов. И добави, че, съгласно него, България и Румъния от дълго време са изпълнили всички свои задължения, с цел да влязат в Шенгенското пространство.

„ Двете страни са в топ 5 по растеж на Брутният вътрешен продукт в Европа. Само за първите 9 месеца в годината имаме 3.1 милиарда вложения, което демонстрира, че нашият район ще е в основата на икономическата сигурност и развиване на Европа ", сподели още икономическият министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР