Инициативата Да изчистим омразата от улиците на София“ е събитие

...
Инициативата Да изчистим омразата от улиците на София“ е събитие
Коментари Харесай

Столична община подкрепи инициативата „Да изчистим омразата от улиците на София“

Инициативата „ Да почистим омразата от улиците на София “ е събитие от огромната акция „ София град на приемливост и мъдрост “. Столична община посредством Столичен инспекторат още веднъж поддържа самодейността за разчистване на обществени места на надписи, изразяващи ненавист. Това сподели заместник-кметът на София доцент доктор Тодор Чобанов, оповестиха от пресслужбата на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

По думите му това е част и от обичайното събитие на Столична община от последните години за почистим омразата по фасади на здания и улици. Тя е обвързвана с нашите старания да не позволяваме апели с непочтено наличие, с апели за ненавист и опълчване да заемат място на знакови здания и къщи. Столичният инспекторат обичайно почиства сходни надписи, като единствено за тази година са почистени над 300 кв. м непристойни надписи на обществени места. Бяха чистени стените на църквата Свети Седмочисленици, мостове, огради.
 Снимки: Денислав Стойчев  Снимки: Денислав Стойчев  Снимки: Денислав Стойчев  Снимки: Денислав Стойчев  Снимки: Денислав Стойчев  Снимки: Денислав Стойчев  Снимки: Денислав Стойчев
Днес в самодейността се включиха десетки доброволци, като са определени 6 места – на ул. ”Г. С. Раковски ”, на бул. ”Дондуков ”, ул. ”Бачо Киро ” и други

В София хилядолетия наред съжителстват в естетика разнообразни вероизповедания, нашият град дава уроци по мъдрост и не трябва да позволяваме нашите обичаи да бъдат застрашавани от хора, които търсят опълчване и ненавист. Каза също доцент Чобанов.

В самодейността се включиха представители на посолството на Израел, зам.-ръководител на задачата в посолството на Израел Виолет Бараши, ръководителят на непрекъснатата комисия по просвета, обучение, просвета и културно разнообразие Малина Едрева посетители от Израел, както и Организацията на евреите „ Шалом ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР