Инициативата Българовско шествие ще се проведе за шести път по

...
Инициативата Българовско шествие ще се проведе за шести път по
Коментари Харесай

За шести път ще има „Българовско шествие” за 3 март

Инициативата " Българовско шествие " ще се организира за шести път във връзка трети март и честването на годишнината от Освобождението на България, като участниците в него ще изминат дистанцията сред Бургас и Българово, развявайки националния байрак. Нейни основатели са семейство Карашеви от Бургас, оповестяват от пресцентъра на общината в морския град. 

Програмата на самодейността ще стартира в 9:00 часа от Морска гара - Бургас с музикален привет от възпитаници от Средно учебно заведение " Добри Чинтулов " и демонстрации на спортистите от локалния Клуб по спортна акробатика " Нефтохимик 2011 ". 

Шествието ще потегли в 10:00 часа и ще премине под полицейски конвой през основните улици и булеварди на Бургас. Маршрутът ще премине през ул. „ Булаир “, бул. „ Демокрация “, бул. „ Стефан Стамболов “, кв. „ Ветрен “ и ще се насочи към град Българово.

На централния площад в Българово също е планувана празнична стратегия с присъединяване на възпитаници и спортисти, както и на националния артист Костадин Михайлов.

След това гостите и жителите на града ще се насочат на проведено шествие към локалния храм " Свети Атанасий ". В двора на църквата ще бъдат състояние цветя и венци в памет на изгубилите живота си по време на Освобождението на България. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР