инистърът на околната среда и водите Емил Димитров днес участва

...
инистърът на околната среда и водите Емил Димитров днес участва
Коментари Харесай

Разкриха незаконен добив на инертни материали от р. Струма

инистърът на околната среда и водите Емил Димитров през днешния ден взе участие в акция, при която беше оголен огромен противозаконен рандеман на инертни материали от коритото на река Струма в землището на село Дрангово, община Петрич. Това заяви пресцентърът на Министерство на околната среда и водите.

Акцията е по предписание на Върховната административна прокуратура. В нея са взели участие икономическа полиция, жандармерията, специалисти и шефовете на Басейнова дирекция „ Западнобеломорски район” и на дирекцията „ Управление на водите” в Министерство на околната среда и водите.

На място са открити няколко тежки камиона и багери .

В непосредственост до коритото на реката е открита фадрома и товарен камион с влажен неподвижен материал. В прилежащото село Ръждак е намерено огромно количество (около 2-3 хиляди кубика) депониран материал.

Правено е нелегално преграждане на реката с насипи, като има и сектори със заблатявания. Това основава заплаха от наводнения, в това число засягащи прилежаща страна, защото реката е трансгранична.

Според събраните до момента данни в противозаконния рандеман са забъркани няколко компании на територията на две общини в Благоевградска област. В момента се прави оглед на коритото на реката в сектора от Петрич до Кулата.

Добивът на неподвижен материал от речните корита в България е неразрешен .

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Следствените дейности не престават като органите на Министерство на околната среда и водите оказват цялостно подпомагане, се показва в известието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР