Инхаус договорите за строежа на магистрала Хемус имат голям проблем,

...
Инхаус договорите за строежа на магистрала Хемус имат голям проблем,
Коментари Харесай

Фирмите отказват да строят на Хемус, МРРБ им изпраща писма

" Инхаус " договорите за градежа на автомагистрала " Хемус " имат огромен проблем, защото строителите са получили огромни задатъци от 35%, а не желаят да строят, защото желаят индексация с цените. До тях ще бъдат изпратени писма да си спазят договорите и да стартират да строят. Това сподели служебният министър на районното развиване Иван Шишков в предаването " Защо, господин министър? на бТВ.

Той разясни, че проблемите идват от направените по време на министъра от ГЕРБ Петя Аврамова контракти през 2018-2020 г . За 9 лот на " Хемус " е утвърден Подробен устройствен план, на 4 и 5 лот строителството зависи от народните представители, а единствената политическа мощ, която гласоподава " срещу ", е ГЕРБ. 776 млн.лв. за пътища отпуска Министерство на регионалното развитие - те ще бъдат за зимно разчистване и значими стратегически обекти - лот 10 на " Хемус ", свлачище на автомагистрала " Струма ". 438 млн.лв. ще отидат за настоящи поправки.

Министърът разяснява и сигурността на българските здания против трусове. " За всички здания ново строителство би трябвало механически паспорт. Старото строителство и панелките нямат проблем и устоят на 8 степен земетресение ", сподели Шишков. За сигурността на постройките да се грижи етажното строителство, прикани министърът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР