ING, най-голямата банка в Нидерландия, е изправена пред заплахата от

...
ING, най-голямата банка в Нидерландия, е изправена пред заплахата от
Коментари Харесай

ING е изправена пред заплаха от съдебни действия от страна на климатичната група зад делото Shell

ING, най-голямата банка в Нидерландия, е изправена пред опасността от правосъдни дейности за финансирането й на компании за изкопаеми горива и нейния „ принос “ към изменението на климата от група за акция, която завоюва удивително дело против Shell в холандски съд.

В това, което може да се трансформира в тестов случай за банковата промишленост, Friends of the Earth Netherlands изпрати уведомление за правна отговорност до шефа на ING Стивън ван Райсуик на Петък, потвърждавайки, че банката е нарушила законовите си отговорности, „ като е съдействала за рисковото изменение на климата “.

Банките в международен мащаб са подложени на все по-голям надзор по отношение на ролята им във финансирането на компании за изкопаеми горива. Изгарянето на изкопаеми горива е най-големият фактор за изменението на климата.

Искът против ING твърди, че банката има „ обвързване за грижа “ според холандското законодателство да не основава никаква заплаха, която може да докара до избегнати имуществени вреди или телесни повре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР