Инфраструктурата на "Информационно обслужване" АД успя да неутрализира над 400 ...

Инфраструктурата на "Информационно обслужване" АД успя да неутрализира над 400

За сертификатите: "Информационно обслужване" отблъсна най-голямата кибератака в България

Инфраструктурата на "Информационно обслужване " АД съумя да обезврежда над 400 враждебни акции в границите на финалните три дни, оповестиха от сдружението.

На моменти зловредният трафик към Националната здравноинформационна система /НЗИС/ е надхвърлял 400 Gbps, което надвишава интернационалната съгласуваност на страната.

Безпрецедентната офанзива от вида "отказ от услуга " /DDoS/ към портала https://his.bg/ е достигнала в пиковите часове сред 30 до 80 млн. пакета в секунда, което е затруднило достъпа на консуматорите. Това е една от най-големите DDoS офанзиви, правени против България, се показва в известието.

Компанията е осигурила допустимо най-ефикасната и съвременна отбрана на инфраструктурата от сходни дейности и сполучливо е съумяла да отблъсне злонамерените офанзиви. Няма опити за пробив и интервенция в системата и за изливане на данни на консуматори, декларират от сдружението.

"Информационно обслужване " АД е българският народен систематичен интегратор на държавната управа. Компанията построява, поддържа, развива и следи работоспособността на осведомителните системи с национално значение. "Информационно обслужване АД " е главен сътрудник на държавните институции и извършва основни планове със стратегическо значение за България.

Източник: dnes.bg