Инфраструктурата на Информационно обслужване АД успя да неутрализира над 400

...
Инфраструктурата на Информационно обслужване АД успя да неутрализира над 400
Коментари Харесай

„Информационно обслужване“: Отблъснахме най-голямата кибератака в България

Инфраструктурата на " Информационно обслужване " АД съумя да обезврежда над 400 враждебни акции в границите на последните три дни, оповестиха от сдружението.

На моменти зловредният трафик към Националната здравноинформационна система /НЗИС/ е надхвърлял 400 Gbps, което надвишава интернационалната съгласуваност на страната. Безпрецедентната офанзива от вида " отвод от услуга " /DDoS/ към портала е достигнала в пиковите часове сред 30 до 80 млн. пакета в секунда, което е затруднило достъпа на потребителите.

Това е една от най-големите DDoS офанзиви, правени против България, се показва в известието. Компанията е осигурила допустимо най-ефективната и съвременна отбрана на инфраструктурата от сходни дейности и сполучливо е съумяла да отблъсне злонамерените офанзиви. Няма опити за пробив и интервенция в системата, и приключване на данни на консуматори, декларират от сдружението.

" Информационно обслужване " АД е българският народен систематичен интегратор на държавната администрация. Компанията построява, поддържа, развива и следи работоспособността на осведомителните системи с национално значение. " Информационно обслужване АД " е главен сътрудник на държавните институции и извършва основни планове със стратегическо значение за България.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР