Инфрачервени камери за нощно виждане ще трябва да постави строителят

...
Инфрачервени камери за нощно виждане ще трябва да постави строителят
Коментари Харесай

Инфрачервени камери на "Струма" ще ловят до 225 км/ч

Инфрачервени камери за нощно виждане ще би трябвало да сложи строителят в разделения сектор на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле. Това стана ясно от оповестените на страницата на публичните поръчки условия към претендентите да строят сектора край Кресненското дефиле, пишат от вестник " Телеграф ".

Проектът включва построяването на нов 23,6 км път по западните скатове на Пирин, който ще поеме трафика за София. За Гърция пък придвижването ще остане по сегашния път през същинското дефиле. Камерите ще би трябвало да снимат при температура от -30 до 50 градуса, да имат инфрачервен илюминатор за снимане по мрачно, а скоростта на пандиза им би трябвало да разрешава разпознаването на регистрационен номер при скорост от 225 км/ч.

По трасето би трябвало да има интерактивни станции за ръководство на трафика, които да предизвестяват водачите за заплахите, произшествия, метеорологични феномени, мокри сектори и други. Проектът ще коства до 850 милиона лв. без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване е до четири години и три месеца от сключването на контракт с определен реализатор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР