Информиран съм, че има предпоставки за инциденти. За инцидент не

...
Информиран съм, че има предпоставки за инциденти. За инцидент не
Коментари Харесай

Тагарев: Руски кораби шетат из нашата изключителна икономическа зона

Информиран съм, че има предпоставки за произшествия. За случай не съм осведомен. Това разяснява министърът на защитата Тодор Тагарев пред публицисти. По-рано през днешния ден пред дипломатите президентът Румен Радев заприказва за това, че " в това число през днешния ден в Черно море имаме предпоставки за утежняване на сигурността ".

" Руски кораби шетат из нашата изключителна икономическа зона, подхващат провокативни и силови дейности по отношение на търговски кораби на други страни. Всичко това носи опасности за нашата сигурност. Все още върви обявата за провеждането на тяхното обучение, няма такова обучение. Това е просто мотив, който Русия употребява някаква интернационална правна рамка и видимо привежда учения. Тя се пробва да блокира износа на украинско зърно, това е безусловно ясно. Това пречи и за реализирането на нашите забавни, в частност на икономическите ", сподели Тагарев.

Днес на изключителното си съвещание пък Министерският съвет следва да вземе решение за стратегически обзор на отбранителната политика на страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР