Информирахме ЕНП за поведението на ВМРО-ДПМНЕ и ще поискаме да

...
Информирахме ЕНП за поведението на ВМРО-ДПМНЕ и ще поискаме да
Коментари Харесай

Евродепутати от ГЕРБ ще поискат ЕНП да изключи ВМРО-ДПМНЕ

„ Информирахме ЕНП за държанието на ВМРО-ДПМНЕ и ще желаяме да се инициира процедура по изключване на тази партия.

Мисля, че те потвърждават по всевъзможен метод, че желаят да бъдат с „ Фидес “ -  партията на Орбан. Това си е тяхно предпочитание и те се отдалечават доста от полезностите на ЕНП, на европейската народна власт “ Това съобщи пред БНП евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.

Коментарът му е във връзка последните провокации и думите на вицепремиера Александър Николоски, който назова българите „ мизерници “. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък му изиска оставката, а Николоски върна, че българските политици, които желаят да си върви, са недостойни.

„ Такъв език е неодпустим, това е груба подигравка към водач на ЕНП, който е направил редица изказвания, който е протегнал ръка, че желае добросъседство, другарство, желае да си оказваме помощ, желае приятелство. Винаги сме желали да си оказваме помощ. Говорът на ненавист идва от горната страна “, разяснява Ковачев.

По думите му те нямат желае за евроинтеграция и са решили да „ хвърлят на вълците “ България.

„ Напротив, ние се държим извънредно цивилизовано, европейски, желаеме добросъседство. България би трябвало да съблюдава европейския дух и да чака от странните кандидатки да извършват поетите задължения “, подчертава още Ковачев в отговор на въпроса би трябвало ли страната ни да втвърди политиката си във връзка с Северна Македония.

„ Ние няма какво друго да вършим, с изключение на да настояваме за тяхното осъществяване и да желаеме и от нашите сътрудници, както и от Съединени американски щати, да повторят това неведнъж пред Скопие “, сподели евродепутатът.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР