, информира БНТ. Трупът му беше оставен на стълбите да

...
, информира БНТ. Трупът му беше оставен на стълбите да
Коментари Харесай

Стана ясно кой е умрелият пред поликлиника варненец

, осведоми Българска национална телевизия.

Трупът му беше оставен на стълбите да чака полиция близо час пред погледа на пациентите - седнал, затрупан с чаршаф. Сцената отприщи лавина от гневни мнения в обществените мрежи.

Мъжът бил на обзор при персоналния си доктор, с цел да вземе направление за уролог. Тъй като в поликлиниката няма подобен експерт, си потегля.

"Пациентът напуща постройката във очевидно положително положение, клатушкайки се, наподобява на клошар, много замърсен. Помислили са го дори за пийнал ", изясни доктор Соня Цекова, шеф на ДКЦ 4-Варна.

От близкото заведения дали стол на мъжа и извикали персоналния му доктор, а шефката на ДКЦ 4 се обадила на обществената работа в Общината.

"И различен път се е случвало, дори с наш превоз персонален сме ги водили до приюта за бездомници. Покрай лечебното заведение доста постоянно има такива хора ", добави доктор Цекова.

Докато се опитвали да оказват помощ на мъжа, той умрял. Личният му доктор единствено открил гибелта. Обадили се в районното полицейско ръководство, какъвто е редът при ненадейно настъпила гибел.

"Уведомихме правосъдните медици на болница "Света Анна ", споделиха да не се пипа индивидът, до момента в който от Министерство на вътрешните работи няма позволение той да бъде извозен. Покрихме го, несъмнено с един чаршаф, с цел да не стои по този начин, само че нямахме право да го пипаме ", сподели още шефката на ДКЦ 4-Варна.

От поликлиниката обясниха, че до идването на профилирана кола за спешна помощ, която да транспорти тялото, минали към 50 минути.

"Категорично няма да търпя човешки неприятно отношение към пациентите. Това за мен, което виждам, е неприемливо. Сигурен съм, че ще има глобени лица ", сподели здравният министър по отношение на проблема.

По случая сега в поликлиниката тече инспекция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР