Информацията за агенти в Руската църква дойде и от партньорски

...
Информацията за агенти в Руската църква дойде и от партньорски
Коментари Харесай

Асен Василев: Изгонихме руски шпионин, а не обикновен свещеник

Информацията за сътрудници в Руската черква пристигна и от партньорски служби. Това сподели министърът на финансите и съпредседател на „ Продължаваме Промяната ” Асен Василев. По думите му освен ДАНС е разполагала с данните.
Прочетете още
„ На 100% сме сигурни, че изгонихме съветски разузнавач, а не елементарен духовник, тъй като информацията за сътрудници в Руската черква пристигна и от партньорски службиПритеснително е, че този човек е работил на територията на България 5 години и ДАНС не са го засекли ”, добави Василев пред Нова телевизия. „ Колегите от РСМ споделиха, че той е вербувал македонски жители ”, напомни министърът.

Той разяснява и желаната промяна в службите за сигурност у нас: „ Разговорът не би трябвало да бъде за персони, а кардинален. Истината е, че това, което аз виждам като артикул, не дава отговор на никакви стандарти. Не считам, че българските служби за сигурност не подсигуряват сигурността на страната ”, твърди Василев. По думите му ремонтът на службите е извънредно належащ, тъй като те са неефективни.

„ В момента държавното управление работи задоволително добре, без да би трябвало да се вършат някакви в допълнение разяснения ”. Така финансовият министър разяснява ще стане ли „ сглобката ” коалиция, подписвайки съглашение.

Страната ни изиска нова дата за влизане в еврозоната. Правителството реши това да е 1 януари 2025 година Забавянето, съгласно Василев, се наложило, тъй като „ служебният кабинет не изиска отчет, с цел да може юни месец да се вземе решението и извади бюджет с недостиг 6.4%. Това е датата, която сме заложили, и която обсъждаме с ЕЦБ и Европейска комисия ”, удостовери отрасловият министър. 

Относно Шенген Асен Василев съобщи, че тематиката е наложителна във всеки диалог с европейските ни сътрудници. По думите му това, което президентът Румен Радев прави, по-скоро пречи на договарянията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР