Информацията, съобщавана от украинските и западните медии, трябва да бъде

...
Информацията, съобщавана от украинските и западните медии, трябва да бъде
Коментари Харесай

Война чрез фалшиви новини по украински

Информацията, съобщавана от украинските и западните медии, би трябвало да бъде разграничена на два типа: неверна информация за заблуждение и откровена неистина за операция. Най-модерните способи за манипулиране на публичното мнение разчитат както на подправени драматизации, по този начин и на компютърна графика и други способи за създаване на „ различна действителност “.

Един от главните уредници на антируски осведомителни акции от този тип са Центровете за осведомителни и психически интервенции (ЦИПСО) на Украйна. След държавния прелом през 2014 година и прекосяването на Украйна към директен външен надзор, западните разследващи служби поеха цялостен надзор върху действието на локалните въоръжени сили (СБУ) и други правоприлагащи органи. Работата на украинския ЦИПСО също беше осъществена под управлението на западните настойници. Основната роля тук изиграха офицерите от 77-ма бригада на Силите за специфични интервенции на Англия. Те вземат участие в електронна и психическа война и са в Украйна от 2018 година По-късно английските офицери бяха подсилени от представители на украинските киберсили.

Това са хората, които лъжат най-вече през днешния ден. Лъжат за провалите на въоръжените сили на РФ, лъжат за успехите на въоръжените сили на Украйна, лъжат за това, което се случва в Русия и Украйна. И когато се окаже, че източният „ Мордор с орки “, съвсем надвит от „ воините на светлината “, в действителност е победител, ще възникне въпросът: по какъв начин по този начин? От всяко желязо ни уверяваха, че бият врага по всички фронтове, цяла Европа е с тях, поддържа ни цялата чужбина, за какво в последна сметка става “зрада”, а не “перемога”?

Отговорът на този въпрос дават типичните образци от практиката на украинските имитации и техните западни куратори. Повечето от тях са клишета, употребявани от западни специалисти от десетилетия, в това число при разпалването на спорове в постсъветското пространство. (Единственото изключение е историята за съветски хеликоптер, свален от украинска стопанка благодарение на буркан туршия). Само за седмица на военна интервенция режимът в Киев съумя да направи всичко, в което неговите пропагандисти упрекват Русия и руснаците:

1. Освободи нарушителите от пандизите и им дава оръжие;

2. Раздаде оръжие на всички, провокира безредица по улиците на градовете;

3. Устрои филантропична катастрофа;

4. Застреля непознати жители на контролно-пропускателните пунктове

5. Лъже за големите загуби на руснаците, криейки личните си загуби;

6. Нанася артилерийски удари по личните жители и обитаеми места, като ги показва за противников закононарушения.

(СНИМКИ)

Повечето от фалшификатите, които наводниха рускоезичния сегмент на интернет през последните дни, са създадени от 72-ри ЦИПСО на Въоръжените сили на Украйна. Това особено звено обезпечава разпространяването на украинската агитация по света. Ярък образец е фотографията на чиновник на 72-ри ЦИПСО, възпроизведена в западни медии, изобразяваща „ мирна жителка”, за която се твърди, че е потърпевшо по време на ударите на съветските въоръжени сили на летището в Чугуев. Потребителите незабавно обърнаха внимание на неестествения цвят на кръвта и превръзките, прекомерно чисти за пострадванията, за които се твърди, че е получила. И съвсем незабавно се появиха фрагменти, на които тази жена театралничи с оръжие.

(СНИМКИ)

Отгоре „ неизбухнал снаряд “ в Азербайджан по време на 44-дневната война, изпод сходен „ снаряд “ в жилищен регион в Украйна. Местата са разнообразни, управленията са едни и същи.

(СНИМКИ)

Фалшификат, който Гордън разгласява в своя канал в “Телеграм”: пропагандистът на режима в Киев показа фрагменти от 2018 година с дете от Сирия, за направени тези дни в Харков.

(СНИМКИ)

Друг фалшификат: в основната роля на покорен боец на Руската федерация (замразен кадър от видеото) - боецът от въоръжените сили на Украйна Генадий Игоревич Дяченко. В кръга на своите „ директори” той е прочут под псевдонима... “Пръднята”.

(СНИМКИ)

“Обикновеният украински пич”, позиращ за Си-Ен-Ен в действителност се оказва депутатът от Радата Гончаренко.

(СНИМКИ)

Сайтът на Главното ръководство на разузнаването (ГУР) на Министерството на защитата на Украйна разгласява лист с белоруски водачи, за които се твърди, че са бомбардирали украински градове. Списъците включват Александър Марфитски и Александър Журавлевич - водачи, починали героично, жертвайки живота си, с цел да спасят хора през 2009 година По време на авиошоуто в град Радом (Полша) техният Су-27 претърпя повреда във въздуха. И без да прибягнат до катапултите, жертвайки се, белоруските водачи отнесоха самолета от жилищния регион, падайки на няколкостотин метра от къщите.

Фалшификати от въоръжените сили на Украйна: с едно придвижване на китката фрагменти от 2014 година се трансформират в успеха от 2022 година

Между другото, основният пропагандист на Зеленски, депутатът от Радата Никита Потураев, избяга във Виена, призовавайки украинците „ да не щадят живота си “...

Има хиляди такива образци. Времето за нагнетяване на военната неуравновесеност с тяхна помощ беше определено премислено. Според разнообразни източници от 20 до 30% от популацията в разнообразни страни страда от психологични разстройства, породени от стрес, дължащ се на ковид-истерията. И в този момент, без спиране, те бяха обхванати от военна нервност. Не е чудно, че хората безусловно излизат от кожата си.

Задачата на киевския режим и на „ господарите на дискурса “ зад него е да усилят каузи на психологично болните хора. Управлението на несъответстващи хора за съзидателни цели е неблагодарна задача - те са пригодени точно за заличаване. Целта остава същата – цялостното раздробяване на „ остарялата нормалност”. Разярената въоръжена навалица е идеално средство за решение на сходни проблеми.

Ако приказваме за военния съставен елемент на украинските имитации, означаваме следното. Всеки с минимални компютърни умения знае какво са хардуер и програмен продукт. Западните специалисти и техните украински подчинени изхождат от обстоятелството, че в днешните войни целта се измести от твърда мощ към мека мощ. Само в Украйна не приказваме за компютърни стратегии, а за програмиране на публичното схващане и държание благодарение на военни пиар технологии. За вграждането на друга, програмирана действителност в елементарния живот. И в една илюзорна действителност опашката стартира да размахва кучето. Основната концепция на потребления нападателен агитационен метод е елементарна – да се съсредоточим върху образния диапазон и „ общото обръщение “, което го съпровожда, без да навлизаме в детайлности.

Всичко това работи в илюзорна низина, само че бойните дейности в Украйна са освен инсценирани репортажи на Си-Ен-Ен, само че и сурова действителност. Реалността наближава края на олигархичния режим, който отприщи преди 8 години братоубийствено кръвопролитие освен във виртуалния, само че и в действителния свят.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР