Информацията, с която оперира ChatGPT, вече няма да бъде ограничена

...
Информацията, с която оперира ChatGPT, вече няма да бъде ограничена
Коментари Харесай

Bing се превърна в търсачка по подразбиране в ChatGPT

Информацията, с която оперира ChatGPT, към този момент няма да бъде лимитирана до настоящите до 2021 година данни – към платформата с изкуствен интелект ще бъде обвързвана и търсачката Bing, само че в началния стадий единствено за потребителите на платения абонамент ChatGPT Plus. Microsoft разгласи това на събитието Build 2023.

Предпочитащият Гугъл средностатистически консуматор на ChatGPT може да твърди, че Bing отстъпва на най-голямата търсачка в света по доста способи, само че Bing доста ще разшири хоризонтите на AI-платформата, която към този момент продължава да работи с данни от 2021 година Това ограничаване е основен минус на главния вид на ChatGPT, изключително в днешния свят, където всички сфери на живота се трансформират доста бързо. Поддръжката за търсене в Bing към този момент е налична за клиентите на ChatGPT Plus и ще стане налична за останалите консуматори на чатбота в обозримо бъдеще.

Скот Гътри (Scott Guthrie), който е изпълнителен вицепрезидент на Microsoft по облачната инфраструктура и изкуствения разсъдък, напомни, че планът ChatGPT е създаден и хостван в облачната инфраструктура на Azure. Това е единствената огромна облачна услуга, означи топ-мениджърът, която употребява 4-nm ускорители от фамилията на NVIDIA Hopper с 80 милиарда транзистора и 400 Gb/s мрежови комутатори InfiniBand Quantum-2. Центровете за данни на Azure са ситуирани по целия свят, само че компанията не се отхвърля от проектите си да стане “въглеродно негативна “ до 2030 година – т.е. да се опита да компенсира излъчванията, които компанията създава от основаването си през 1975 година

Microsoft описа за плана “индустриална метавселена “ – това е друга област на съдействие с NVIDIA, която преди този момент показа платформата NVIDIA Omniverse. Тази технология се употребява интензивно във „ виртуалната фабрика “ на BMW, където се организират проби с присъединяване на цифрови двойници, които възпроизвеждат свойствата на обектите в действителния свят.

Друг обещаващ нов артикул е инструментът Azure AI Studio, който разрешава на разработчиците да “приземят “ диалоговите ИИ-модели на личните данни. Един образец беше онлайн-магазин с задействан AI, който проучва наличието на пазарската количка и предлага свързани артикули. Технологията може да се употребява и за “приземяване “ в медицински, правни и други профилирани планове. ИИ-плъгините работят с услугата за резервация в заведенията за хранене OpenTable, платформата за търсене WolframAlpha, услугата на туроператора Expedia, услугата за доставка на хранителни артикули Instacart и доста други услуги.

За да защищити от „ халюцинации “ AI, Microsoft създаде филтъра Azure AI Content Safety, който блокира несъответствуващото наличие, обвързвано с принуждение, самонараняване и други чувствителни тематики. Платформата Azure AI ще бъде налична за клиентите на 1 юни 2023 година за $1,50 за 1000 изображения и $0,75 за 1000 текстови записа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР