Информацията от турския съд е доста спорна. Това каза за

...
Информацията от турския съд е доста спорна. Това каза за
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Информацията от турския съд е доста спорна

Информацията от турския съд е много противоречива. Това сподели за bTV специалистът по сигурност в Центъра за проучване за демокрацията Тихомир Безлов.

„ Разбираме, че нашият служител на реда е погубен с един изстрел в главата по свидетелските показания на сътрудника му. Сега научаваме версията, че те просто са стреляли против фаровете. (...) От тази версия звучи, че не са хора, които се занимават с каналджийство, имат престъпни прояви, само че не са каналджии. Има много проблеми съгласно мен в тези първи свидетелски показания на двамата братя “, сподели той.

Турската страна демонстрира очевидно предпочитание за съдействие, нещо, което го нямаше в предходния интервал, добави Безлов. Той сподели, че още от началото на лятото е имало тягостно очакване от служителите на реда, които работят по тематика каналджийсктво.

„ Още от началото на лятото се виждаше една смяна на държанието и на каналджии, и на мигранти. Такова нещо при предходния пик – 2013 – 2016 г-. нямаше – гонки по улиците, вътре в градовете, което е извънредно рисково. Говореше се за повишаване на агресивността на тези хора, които се занимават с каналджийство. Едно от нещата, които се случиха, е, че влязоха доста непознати жители, които вземат участие в тези каналджийски мрежи ", означи Безлов.

Той сподели, че би трябвало да се търси помощ от „ Фронтекс “, а утежняването е почнало още в края на 2020 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР