Информацията опровергаха още днес от пресцентъра на МВР. Според съобщението

...
Информацията опровергаха още днес от пресцентъра на МВР. Според съобщението
Коментари Харесай

МВР влязло в СУ заради финансови далавери за милиони, не заради изборите

Информацията опровергаха още през днешния ден от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Според известието силовото ведомство ревизира три висши образователни заведения по сигнал за финансови далавери, свързани с ремонт и саниране на студентски общежития. Става дума за средства в размер на 68 милиона лв.. С Постановление на Министерски съвет 53/2021 година в допълнение са отпуснати още 10 000 000 лева С цел потребление на обезпечените бюджетни средства, с писмо от МОН е предложено при подготовката и провеждането на публичните поръчки университетите да заложат опция за предплатено заплащане на 100% от цената на договорите към компаниите - реализатори.

Проверени са Софийският университет, Техническият университет и Университетът по национално и международно стопанство. ФрогНюз разполага с писмо до ректора на УНСС - проф. Димитър Димитров, под което е положен подписа на някогашния образован министър от ГЕРБ Красимир Вълчев.

.

.

“С цел потребление на обезпечения финансов ресус през актуалната бюджетна година Ви предлагаме при подготовката на документите за възлагане на публични поръчки да заложите опция за предплатено заплащане до 100% от цената на контракта против показване на обезпечение”, се показва в писмото.

Проверките във ВУЗ-овете се правят от отдел “Икономическа полиция” към Групово дело “Национална полиция”.

Оказва се, че връзката сред Красимир Вълчев и проф. Анастас Герджиков е подплатена с доста стабилен финансов запас. Именно Вълчев сложил на масата името на ректора на СУ като възможния кандидат-президент, зад който да застане Борисовата групировка.

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР