Информацията на немския вестник Ди Велт, че България е изнасяла

...
Информацията на немския вестник Ди Велт, че България е изнасяла
Коментари Харесай

Изнасяла ли е България боеприпаси за Украйна чрез посредници?

Информацията на немския вестник „ Ди Велт ”, че България е изнасяла муниции и гориво за Украйна още от началото на войната, само че посредством медиатори, разясниха и депутатите в коридорите на Народното събрание.

" Директен експорт на оръжие за Украйна е нямало. Партньорите ни от Румъния, Полша, Съединени американски щати и Англия са купували оръжие от българската промишленост, като част от това оръжие е отишло в Украйна ".

Това разяснява някогашният министър председател исъпредседателна „ Продължаваме рпомяната ” Кирил Петков.Той напомни, че Корнелия Нинова е заявявала, че в случай че има пряк експорт на оръжие за Украйна е щяла да отдръпна поддръжката си за държавното управление, като спред Петков тя е спазила думата си. За износът на гориво, Петков съобщи:

„ България е изнасяла през частни компании дизел към Украйна. Това също е било от значимо значение за украинската войска. Няма държавна стратегия за това. Това са частни контрагенти към частни контрагенти. За пръв път България не се цитира по неприятен метод. Заглавието споделя, че България е избавила Украйна в първите месеци на войната ”.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР