Информацията на “Либерасион за това, че президентът на Пари Сен

...
Информацията на “Либерасион за това, че президентът на Пари Сен
Коментари Харесай

Обвиненията срещу ПСЖ продължават да се трупат

Информацията на “Либерасион ” за това, че президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи е замесен в малтретиране на лобист в Катар, не е единственото обвиняване, обвързвано с френския първенец сега.
 Президентът на ПСЖ забъркан в скандал с изнудване и малтретиране поради корупционни схеми за Световното Президентът на ПСЖ забъркан в скандал с изнудване и малтретиране поради корупционни схеми за Световното
От “Льо Паризиен ” настояват, че през вчерашния ден френски съд е повдигнал обвинявания против трима души, обвинени в куп закононарушения като подкрепяне на нелегално влизане или престояване в страната, подправяне, корупция, укриване и съучастничество в корист с документи. Според вестника тримата обвинени са били наети от ПСЖ за осъществяването на тези незаконни действия. Първият от тях, който е някогашен служител на реда, ще бъде съден за даване на вътрешна информация за правосъдни каузи, в които е бил забъркан клубът. Вторият, който също е работил в предишното като служител на реда, е упрекнат във подправяне на разрешение за престояване на вложител от Близкия Изток. Третият пък е същият човек, който съгласно “Либерасион ” е бил задържан в Катар поради опит да изнудва Ал-Хелаифи с доказателства, уличаващи го в корупция, обвързвана с семейството на страната на Мондиал 2022. 

От ПСЖ незабавно излязоха с публична позиция, в която изрично отхвърлят да са забъркани в следствието против тримата обвинени, като прибавиха, че са разполагаем на правосъдните органи. Адвокатите на Ал-Хелаифи пък разгласиха изказване, в което опровергават той да е забъркан в тази ситуация с задържания в Катар лобист.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР