Информацията, която получихме от ДАНС, е доста притеснителна и даде

...
Информацията, която получихме от ДАНС, е доста притеснителна и даде
Коментари Харесай

Росица Матева: Има достатъчно смущаваща информация в доклада на ДАНС

Информацията, която получихме от ДАНС, е много притеснителна и даде съображение да вземем решение на локалния избор гласуването да бъде единствено с хартиени бюлетини. Това сподели представителят и зам.-председател на ЦИК Росица Матева в ефира на bTV.
 
" ЦИК е приела решение, което всички ОИК са длъжни да изпълнят, и в страната няма да се гласоподава с машини. Не разбирам за какво ОИК-София е взела решение да се гласоподава с машини. ЦИК не е дала позволение машините за гласоподаване да напущат склада. Кой е дал позволение машините да тръгнат из страната - на този въпрос би трябвало да отговори министърът на вътрешните работи ", добави тя.
 
По думите на Матева от отчета оказва се, че заместник-министърът на електронното ръководство, в нарушаване на всички правила, е направил дейности, които дават съображение да няма сигурност какъв програмен продукт е конфигуриран на машините. Има задоволително информация, която е много смущаваща, която ни накара да приемем това решение, сподели Матева и добави в отговор на въпрос, че ЦИК няма да анулира вчерашното решение. 
 
ЦИК не е дала позволение машините за гласоподаване да изоставен склада, кой е дал позволение - на този въпрос би трябвало да отговори министърът на вътрешните работи, уточни Матева. " В предишни години постоянно ЦИК е давала позволение за това машините да напущат склада. Снощи, след съвещанието на ЦИК, от телевизионни репортажи установихме, че машините са напуснали склада без надлежното позволение, и неотложно дадохме инструкции на жандармерията и Министерство на вътрешните работи машините да бъдат върнати в склада и той да бъде запечатан, добави Матева. Всички машини би трябвало да бъдат върнати в склада, и в този момент разбрах, че ОИК не били разбрали да върнат машините в склада. ЦИК ще се свърже още през днешния ден с Министерство на вътрешните работи да попита за какво не се извършва решението на ЦИК ", посочи още представителят и зам.-председател на ЦИК.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР