Информацията, която имаме от Министерство на външните работи за моряците

...
Информацията, която имаме от Министерство на външните работи за моряците
Коментари Харесай

Гвоздейков: Моряците от Галакси лийдър се връщат в България

Информацията, която имаме от Министерство на външните работи за моряците от похитения в Червено море транспортен съд " Галакси лийдър " е, че те са добре, живи и здрави са и настанени в хотел. В момента се провежда тяхното прибиране към България. Това съобщи пред bTV министърът на превоза Георги Гвоздейков. 

Той добави, че дейностите по завръщането им се координират от Министерството на външните работи.

Товарният транспортен съд " Галакси лийдър " с 25 души екипаж бе отвлечен на 19 ноември м.г. от йеменските бунтовници хуси в Червено море. Сред похитените са двама българи - капитанът на плавателния съд Любомир Чанев и старши асистент капитанът Данаил Веселинов.  " Галакси лийдър " (Galaxy Leader) е ръководен от японската компания " Нипон юсен ", само че принадлежи на " Рей кар кериърс ", английска компания, следена от израелския предприемач Ейбрахам " Рами " Унгар.

По думите на министъра договарянията за освобождението на българските моряци от кораба " Руен " също са на заключителен стадий. 

Плаващият под малтийски байрак транспортен съд, който е българска благосъстоятелност - " Руен ", беше взет на абордаж след случай в Арабско море край крайбрежията на остров Сокотра в Йемен в средата на декември м.г.

" Моряците са в положително здравословно положение, няма проблеми и заплаха за тях. Надяваме се в скоро време тази сага да завърши и корабът да бъде освободен. И нека такива безчовечен дейности да бъдат в историята и да бъде открит метод те да бъдат спряни ", добави Георги Гвоздейков. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР