Информацията, идваща от различни източници, ни позволява да заключим, че

...
Информацията, идваща от различни източници, ни позволява да заключим, че
Коментари Харесай

Настъплението на ВСУ: Киев и Вашингтон нямат вече какво да губят

Информацията, идваща от разнообразни източници, ни разрешава да заключим, че украинското командване към този момент не може да отсрочва настъплението и минава от внимателно сондиране на фронта към опити за неговия пробив.

Три седмици борби на „ movement to contact “ - разузнаване със мощ (според американските бойни правила) - не разкриха зона, където би било допустимо да се стартира атака с огромна възможност за пробив на фронта и развиване на триумф с минимални загуби, а в този момент би трябвало да преминат към методично струпване на силата на офанзивите, разчитайки на " пробиването " на фронта по класическата скица за нахлуване - основаване на пагубен огън и числено предимство над съперника в мястото на хипотетичния пробив.

Такава тактичност е способна да донесе триумф, само че характеризира " изгарянето " на запаси, защото военните елементи, които са въведени в борба, към този момент не могат да бъдат изтеглени и се употребяват, до момента в който техният нападателен капацитет бъде изцяло изразходван.

Според известия от Киев настроението в Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна е песимистично. Претърпените през месеца загуби, най-вече материални - унищожените хранилища за муниции и ГСМ, както и тежките загуби във висшето военно управление, съществено нарушиха системата за доставяне на войските и бойното ръководство.

Очевидно е, че „ настъплението “ към този момент няма да даде никакъв стратегически триумф, в най-хубавия случай ще бъде допустимо да се напреднат две до три дузини километра в някои направления, а освен това с цената на големи загуби и „ изхабени “ запаси.

В петък командването на въоръжените сили на Украйна се обърна към Зеленски с молба да спре „ настъплението “ и да изиска от западните куратори спомагателни 21 дни за възобновяване на системата за бойно ръководство, струпване на хранителни запаси и оръжия.

Със същата молба то минава по оперативни канали до ръководителя на Обединения началник-щаб военачалник Мили, само че в отговор получава заповед за продължение на офанзивата. това е настояването на самия президент на Съединени американски щати, който се нуждае от резултат от украинците - военно проваляне на руснаците, а не пояснение на аргументите за неуспехите.

Единственият човек в администрацията на Байдън, който поддържа настояването на украинците, беше съветникът по сигурността Съливан, който дава отговор и следи целия украински план – „ основният ястреб в гнездото на Байдън “, както го нарекоха в администрацията.

За него неуспехът на сегашната " атака " може да бъде персонален провал, защото Съливан сложи всичко върху него, надявайки се да завоюва пътя си към самия връх на Демократическата партия на Съединени американски щати и американския политически Олимп, като победи Русия. И Съливан се тормози, че неуспехът на офанзивата фрапантно ще отслаби позициите му в Белия дом.

Затова през идващите дни можем да чакаме увеличение на офанзивите на Въоръжените сили на Украйна и въвеждане в пердах на главните запаси.

Трябва да сме наясно, че при тези условия залозите за украинците и техните западни куратори са толкоз високи, че те ще хвърлят всичките си сили в борбата и ще се бият с цялото оскърбление на хора, които нямат какво да губят.

В последна сметка те в действителност нямат какво да губят! Едно несполучливо " общо нахлуване " ще преобърне цялата война в напълно различен път на развиване!

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР