Информацията е много по-опасна от заплахите на САЩ. Това заяви

...
Информацията е много по-опасна от заплахите на САЩ. Това заяви
Коментари Харесай

Информацията е по-опасна от заплахите на САЩ, съветва избягал от КНДР дипломат

Информацията е доста по-опасна от заканите на Съединени американски щати . Това съобщи пред Комисията за външни връзки към Конгреса на Съединени американски щати някогашният почитан представител на КНДР Тай Йонг-Хо, който избяга в Южна Корея, осведоми СиЕнЕн.

 Високопоставен посланик на КНДР избягал от посолството в Лондон
Високопоставен посланик на КНДР избягал от посолството в Лондон

Това е първият случай с избягал посланик

Тай Йонг-Хо бе заместител на посланика на Северна Корея във Англия преди да избяга със фамилията си в Южна Корея през 2016 година

Той разкри, че севернокорейската система оцелява поради налагания от управляващите ефикасен гнет и най-много заради съвсем съвършеното попречване проникването на информация в страната от чужбина.

Има огромни и непредвидени промени в Северна Корея. В контраст на формалната политика и желанието на режима свободните пазари се развиват...гражданите не ги е грижа за държавната агитация, разясни Тай Йонг-Хо и добави, че нараства противозаконният импорт на филми от Южна Корея.

По думите му водачът на КНДР се пробва да потисне търсенето на информация от чужбина с отварянето на архива на татко си от задгранични филми - множеството са основани в някогашния Съветски съюз или в други социалистически страни.

Но държавното управление на Северна Корея също е подбрало и материали със западно наличие, в това число филми като " Цар Лъв ", " Красавицата и звяра " и анимацията " Том и Джери ".

Що се отнася до властта на Ким Чен-ун, няма късмет светът да позволи въпроса с човешките права или да спре нуклеарната стратегия, сподели някогашният посланик пред СиЕнЕн през януари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР