Информацията е била публикувана от ръководителя на държавната администрация в

...
Информацията е била публикувана от ръководителя на държавната администрация в
Коментари Харесай

Руски удари с С-300 по Харковска област, Киев започва консултации с Вашингтон

Информацията е била оповестена от ръководителя на държавната администрация в Харковска област Олег Синегубов. " Окупаторите нанасят удари. На вниманието на жителите на град Харков и региона, идете в убежищата ", съобщил е той в Телеграм.

По предварителни данни ударите са били нанесени с ракетен комплекс С-300, заяви началникът на харковския гарнизон Сергей Мелник. Информацията за опустошения и жертви се обяснява, добави той в Телеграм, като прикани жителите да не напущат убежищата до оповестяването на отбой.

По-късно кметът на града Игор Терехов заяви, че градът още веднъж е подложен на обстрел, по предварителни данни са изумени нежилищни пространства и е избухнал пожар. Няма данни за потърпевши.

Днес на цялата територия на Украйна беше оповестена въздушна паника. Обявена е ракетна опасност на цялата територия на страната.

Снощи на обстрел с касетъчни муниции беше подложена Константиновка. Ранени бяха трима локални поданици, в това число 13-годишно момче.

Високопоставен украински чиновник заяви през вчерашния ден за тежки сражения в североизточната част на страната, като силите на Киев са удържали позициите си и са постигнали триумфи в някои региони. Руските военни от своя страна обявиха, че са спрели украинските сили в североизточната част на страната. Те прибавиха, че са свалили три украински дрона, които са се пробвали да нанесат удар по Москва, като са развалили висока постройка, в която съгласно сведенията се обитават държавни служби.

Украинският президент Володимир Зеленски дефинира вчерашния ден " добър ден, мощен ден " на фронта, изключително край Бахмут, където украинските сили настояват, че си връщат позиции, изгубени при завладяването на града от съветските сили през май. Украйна не е поела директна отговорност за офанзивите с дронове, при които беше ранен едни човек, само че Зеленски съобщи, че войната " последователно се завръща на територията на Русия - в нейните алегорични центрове ".

Същевременно началникът на кабинета на президента Володимир Зеленски Андрий Ермак заяви, че Украйна ще стартира тази седмица съвещания със Съединени американски щати за даване на гаранции за сигурността на Киев до привършване на процеса на присъединение към НАТО.

Ермак добави, че публични лица от редица страни се готвят да се срещнат в Саудитска Арабия, с цел да обсъдят мирния проект на Зеленски за Украйна, учреден на напускането на всички съветски войски. Той не уточни по кое време ще се организира идната среща, само че съобщи, че проектът ще бъде разискван на три стадия, които ще доведат до среща на държавните и държавните ръководители.

За срещата беше обявено първо във в. " Уолстрийт джърнъл ". Според изданието тя ще се организира в Джеда на 5-6 август.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР