Информацията, че руската страна е предала на Вашингтон писмен отговор

...
Информацията, че руската страна е предала на Вашингтон писмен отговор
Коментари Харесай

Русия отрече да е предавала на САЩ отговор на предложенията за гаранции за сигурност

Информацията, че съветската страна е предала на Вашингтон писмен отговор на оферти за гаранции за сигурност, не е вярна, сподели заместник-министърът на външните работи Александър Грушко.

„ Това известие не е правилно “, сподели той пред РИА Новости.

Според него Русия към момента приготвя " консолидиран " отговор на Съединени американски щати и НАТО.

Междувременно почитан дипломатически източник сподели, че посланието на съветския външен министър Сергей Лавров визира разбирането от западните сътрудници на правилото за сплотеност на сигурността.

„ И няма отговор на това известие от Запада, от никого. Затова е неверно да се показва проблема по този начин, че ние сме им изпратили нещо документално като реакция, е погрешно “, сподели той.

По-рано Държавният департамент на Съединени американски щати удостовери, че американската страна е получила отговор от Русия на предлагането си за деескалация на продължаващата рецесия към Украйна.

Ден преди този момент посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд съобщи, че Съединените щати сякаш не са чули от Русия отговор на терзанията си по отношение на обстановката към Украйна. Преди това тя не изключи " военни контрамерки " при положение на съветско " настъпление " в Украйна.

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя от своя страна назова съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Украйна, извършено по искане на Съединените щати, образец за мегафонна дипломация, работа за обществеността и разпалване на нервност. Той изрази убеденост, че Русия и Украйна към момента биха могли да живеят в духа на добросъседство и взаимноизгодно съдействие, в случай че Западът не беше провокирал прелом в Киев през 2014 година Той също по този начин упрекна Съединени американски щати, че са подготвени да пожертват Украйна за своите геополитически ползи. Небензя назова изказванията на Съединени американски щати за преместването на съветските въоръжени сили интервенция във вътрешните работи на Руската федерация.

На 26 януари държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели, че Съединените щати са дали на Русия писмен отговор на предложенията на Москва за гаранции за сигурност. В същия ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи, че алиансът е дал на Москва писмен отговор на предложенията за сигурност. В същото време той акцентира, че НАТО няма да прави компромис с Русия по отношение на правото на нито една страна, в това число Украйна, да се причисли към алианса. Той също по този начин прикани Русия да изтегли войските си от Украйна, Грузия и Молдова. Ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел поддържа отговора на Съединени американски щати на предложенията за сигурност на Русия.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР