Информацията, че МВР ще е на ГЕРБ, не е вярна.

...
Информацията, че МВР ще е на ГЕРБ, не е вярна.
Коментари Харесай

Денков: МВР няма да бъде на ГЕРБ. Борисов: ПП искат сами да носят отговорност

" Информацията, че Министерство на вътрешните работи ще е на ГЕРБ, не е вярна. Търсим човек, който да е специалист, експерт, неполитическо лице, потвърдило се в работата си ".

Това сподели акад. Николай Денков пред публицисти в четвъртък заран, откакто " 24 часа " популяризира неофициална информация за това, че ГЕРБ ще предложат идващия вътрешен министър.

Денков удостовери, че " има прогрес " в договарянията му с Мария Габриел, само че " до момента в който всичко не е контрактувано, няма да разисквам състава на кабинета "

Асен Василев въпреки всичко ще остане претендент за финансов министър, тъй като " от позиция на бюджета по-добър от него като експерт и специалист, който може да направи два бюджета в границите на няколко месеца ", сподели още той.

" Спорното (около Василев, б.р.) е това, което сподели за администрацията. Аз персонално и Мария Габриел ще бъдем гаранти, че няма да има нарушение на законите и отношението към администрацията ще е такова, каквото се изисква по закона ", сподели още Николай Денков.

Кандидатът за министър председател категорично акцентира, че няма да се вършат уволнения на шефове на учебни заведения, каквато информация се разпространяваше от ГЕРБ в първите дни след приключването на записа на Радостин Василев.

Той удостовери и че Мария Габриел " показва кандидатури за министри ", само че не е правилно, че министерствата ще бъдат поделени сред двете партии.

На въпроса дали ГЕРБ предлага специалисти в новия кабинет, Бойко Борисов в началото отговори с " Не ", а откакто му беше посочено, че думите му опонират на казаното от Денков, се самоопроверга.

" Партиите на смяната желаят сами да си носят отговорност, включително с политически лица. Ние с Да България отговаряме на тях. Ако има утвърдени специалисти от по-широк набор и те ги одобряват, това е тяхно право ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР