Информацията, че майката на децата от с. Кардам е взела

...
Информацията, че майката на децата от с. Кардам е взела
Коментари Харесай

Обвиниха майката на децата от Кардам в кражба на дарения

Информацията, че майката на децата от с. Кардам е взела пари от дарения за фамилията е погрешна. Семейството стана печално известно, откакто 9-годишният Стефан умря след отравяне. Разследването сподели, че случаят се дължи на отрова за мишки, сложена в стената на стаята, където е спяло детето. 
След нещастието в помощ на фамилията се провежда благотворителна акция. Дарители обаче алармираха в обществените мрежи, че майката децата е избягала със средствата.
Последно майката е била забелязана във вторник по-късно в действителност е изчезнала, описа бабата на отровените деца Стоянка Иванова. Росица в началото е желала да отиде в Генерал Тошево дружно със Стоянка, по-късно е получила телефонно позвъняване и тръгнала за Варна. В черноморския град, съгласно нейните пояснения трябвало да се срещне с лекаря, лекувал нейните деца, с цел да вземе значим документ, заяви bTV.
По-късно се обадила от Варна и споделила, че ще се прибере, само че не го е направила.
Оттогава те не могат да се свържат с нея, а телефонът ѝ е изключен. Преди да замине, Росица е взела 40 лв. от бабата на децата, само че съгласно Стоянка не е имала други пари.
Инициаторът на благотворителната акция за натровените деца Виолина Димитрова е безапелационна, че Росица няма достъп до сметката с даренията за нейните деца.
„ Няма какво да спре донорите ”, съобщи различен от благотворителите на пострадалотосемейство – Асен Ганев от рокерски клуб „ Хан Аспарух ”, който сподели, че няма по какъв начин да се похарчат от дарените средства без документ.
Училищните униформи и храната до края на годината на децата е платена, съобщи Ганев.
На дарителската сметка са били събрани 1500 лв., от които са изхарчени 580.
Предстои да се отворят дарителските кутии, в които също са събрани пари за децата. Това евентуално ще стане на 29 декември в общината. С тях ще се ремонтира къщата на бабата и дядото, в която бе открита отрова за гризачи, която е предизвикала гибелта на 9-годишния Стефан.
Детските обаче ще не престават да се превеждат на сметката на избягалата майка, до момента в който тя има наставнически права над децата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР